Els Pets – L’àrea petita (I)

Quan ets un grup consolidat i treus nou disc t’arrisques a la ràbia d’aquells que mai han estat fans del tot, que esperen el mínim pas en fals per dir allò de “això ja no és com abans”, “us heu venut” i coses per l’estil… Lidiar amb això i sortir-se d’una manera bastant genial és el que han aconseguit Els Pets amb el seu nou disc; L’àrea petita.

358792g

1. Ja no ploro

Un petit homenatge, trobo, a tots aquells moments en que sembla que te’n surts, després d’haver-te escaldat confiant en qui, potser, no hauries d’haver-ho fet. Una peça en un acústic bastant tímid, una lletra bastant ambigua (com els instants dels que parla…) és el que ens espera com a primera peça del disc.

2. L’àrea petita

I d’una peça en acústic passem a una de les més rock de tot el disc. Amb unes guitarres que, de tant en tant, recorden a l’estil de Mishima ens presenten una lletra que es podia interpretar com un resum d’aquells moments en què saps que algú et faria moure’t, però no acabes de veure el moment de fer-ho… o no t’atreveixes. Amb moltes ganes d’escoltar-la en directe, una de les millors del disc.

3. Bombolles

Havent sigut el primer single del disc, ja ens demostrava una mica el petit canvi de rumb del grup. Amb un estil similar a l’anterior, potser una mica menys canyera:

I, tot i aquest hivern
que ens vol gelar la pell,
proposo que fumats ens expliquem les pors rient.

4. Fa un minut

Fa un minut que no em passes pel cap, fa un instant que no et trobo a faltar… trencant una mica amb la tònica instrumental de les dues anteriors i, potser, també amb l’optimisme líric de l’anterior, trobem una peça que combina una estrofa ben rockera amb moments de folk d’una manera que fa encaixar-ho tot molt bé.

5. Blue tack

Servint-se del mític blue-tack, ens parla d’aquells moments en que ens sorprèn la fugacitat amb que un ha refet la seva vida mentre que l’altre continua servint-se d’anar mirant la vella fotografia de sempre. Una peça que recorda molt Els Pets de sempre, amb un piano de fons que li dóna el toc nostàlgic que la lletra demana. Bastant bona!

6. Romançó

No cal que us digui que aquesta peça no la canta en Gavaldà, oi? Lletra que ens explica una història de manera literal, folk medieval de fons… un romançó de cap a peus. Una peça molt curiosa al bell mig del disc, però que be val la pena escoltar! I a vegades, quan tot sembla fosc, hi ha un desig que arracona la por…

2 responses to “Els Pets – L’àrea petita (I)

  1. Retroenllaç: Mishima, Txarango i els Amics: novetats catalanes a dojo | L'Alternativa Musical·

  2. Retroenllaç: Brams superen a Shakira: anem bé | L'Alternativa Musical·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s