Octubre

El mes d’octubre en el Llibre d’Hores del Duc de Berry

Som a l’octubre.Un mes que és una mica al mig de moltes coses. Oblideu-vos de l’Ebola i la incapacitat dels partits catalans a seguir el poble català, ja us ho dirà l’actualitat encara que us en vulgueu escapar. Penseu en un mes en el que ja ha començat la tardor, però la temporada alta ja fa pràcticament un mes que s’ha acabat, però encara no sentim la fred de l’hivern (bé, aquest any sembla que tindrem un octubre tant típic com l’estiuenc juliol). Tenim Santa Pilar pels religiosos (i pels que no, potser simplement festa i pont) i tenim una època de publicació de discos força intensa. Us n’anomeno un parell de ben bons: El Porvenir de Marlango Weatherhouse de Phillip Selway (bateria de Radiohead). Però també pot una identificació.

Octubre pot ser nom, per exemple, a més del desè mes del calendari romà (seria el primer que ens passaria pel cap), de cançons, discos i fins i tot pel·lícules. Amb el nom del desè mes del calendari, tenim la pel·lícula sobre la revolució russa, Октябрь(Aleksandrov, Eisenstein, 1928).  Però això queda enrere. Si anem més endavant, ens trobem amb 5 peces exquisites en forma de cançó:

Amy Winehouse, en el primer dels seus dos àlbums, Frank, va composar i gravar, com aquell qui no vol, aquesta cançó dedicada al mes d’octubre: October song.

“Una cançó d’octubre” (en anglès) és el títol d’aquesta despullada cançó de Nico Stai. Melancolia i part de bandes sonores:

Fins i tot al segon àlbum dels U2 (October) hi trobem una referència al desè mes de l’any, protagonitzat pel piano:

Broken Bells ja tenia bones cançons abans d’After the disco, i no sé si demanar-vos que endevineu quin títol té la que us enllaço:

Acabem el cinquè octubre amb una rosa. Rosa d’octubre, del darrer i heterogeni àlbum de Marc Parrot:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s