Encirclats? – Memòries indignades d’un cavall “de circ”


Conxi Molons S.C.

ACTUALITZACIÓ: 13/07/2016

Abans de llegir l’article, o si ja  l’heu llegit, voldria fer un parell de puntualitzacions. Com veureu a l’article parlo de l’ús dels cavalls al circ i ho critico d’una forma que pot semblar un  pèl frívola. Parlant després amb alguna persona que ha treballat al Festival, reconec que per no saber com funcionava l’entrenament dels cavalls al festival, he pecat de mostrar una duresa i maltractament que no ho és tant al festival; tot i que intueixo que en algun moment de les seves vides ho deu haver estat. Tanmateix, segueixo pensant i creient, que si bé no han patit en l’entrenament al Festival de Figueres, si que crec que res justifica l’ús dels animals al circ i també a altres àmbits relacionats amb els espectacles i que cal criticar no només aquest àmbit sinó també altres on els animals avui dia pateixen un cert maltractament; per exemple als zoos i a les botigues d’animals. Cal plantejar una millora en la forma de tractar els animals i acabar amb les males pràctiques. Cal frenar la investigació i el patiment amb animals fins a on es pugui i el mateix pel que fa amb la indústria de la carn. És un camí difícil però es pot aconseguir. servidor des de fa 10 mesos ha deixat de consumir carn.

Per altre banda, comentar sobre Genís Matabosch, en el qual a l’article de forma irònica, anomeno “el mataboscos”. En cap cas, no volia atacar la seva persona sinó mostrar una caricatura per a fer reflexionar sobre el model del Festival del Circ Ciutat de Figueres i fer-lo més “socialitzat” i auster. En aquest tema segueixo opinant el mateix que exposo a la part final de l’article. Entenc que no tothom hi estarà d’acord, però crec que es pot fer un Festival de Circ més obert i inclusiu i d’aquesta manera millorar, i potenciar, un esdeveniment ben important per a la ciutat. Res més a afegir. Bé, potser sí. No m’estaré de comentar que la caricatura del “senyor mataboscos” pren molt de sentit quan penso en els dramàtics episodis ocorreguts arran del desmantellament de cert circ al centre de Figueres. Circ on hi actuaven gossos (indignats de circ) per cert. Sense res més a dir…Tots pel museu del Circ? segur? qui el pagarà? ai, senyor Mataboscos…qui hi deu tenir interessos al darrera?

Bona nit

_________________________________________________________________________

Hola a tothom, em dic Edison de Las Vegas i sóc un cavall. Els passats dies 25, 26, 27, 28 i 1 de Març vaig estar a Figueres a un Festival de circ, que diuen que és la hòstia!! La veritat, no sé que pensar…jo només sóc un cavall! Figueres diuen que és una ciutat bonica, i possiblement ho sigui, però a mi em va semblar un poble trist, deixat, amb molta pobresa i amb algunes persones molt malcarades i hipòcrites. I perdoneu! eh?! Especialment algunes famílies poderoses que tenen molts supermercats i jo que sé més! O com el presentador del festival aquest de circ! ja en parlaré ja…

Viatjo, i no precisament per plaer, amb una colla de genets russos que em porten pel camí de l’amargura. No estic sol, també hi han altres cavalls amb mi que pateixen el mateix greuge que jo. Cada dos per tres ens fan sortir a una pista i comencen a fer-nos donar voltes i més voltes sense parar!! Mentrestant, els genets es diverteixen pujant i baixant a sobre nostre! I no paris! Que t’amenacen de rebre una bona fuetada! Ja de petits ens van fer agafar por al fuet. Cada cop que no volíem fer cas, (quin rotllo això de donar voltes i voltes sense sentit!) zas! Fuetejada! Horrible horrible…

A sobre, allò està ple de gent que aplaudeix als genets de l’apocalypse i hi ha una música estrident que ens posa molt nerviosos. Hi han persones “humanes” que també hi actuen, però a elles no els obliguen a fer-ho com a nosaltres. En principi, es clar. Es veu que en aquest circ de Figueres, hi han privilegis…

img_2199jpg-15713

Hi actua de tot: acròbates samurais, pallassos irreverents, artefactes mortals i persones musculades capaces de moure muntanyes. No sembla que hi hagin masses mesures de protecció. No entenc perquè; tant pesats que es posen amb la prevenció de riscos i aquí no els diuen res!!! Estan ben bojos els “humans”!! S’ha de reconèixer que les actuacions de les dones i homes estan força bé. Llàstima dels genets i el presentador del festival!. Un tal Mataboscos. Diu que aquell qui pensi que els animals al circ estem maltractats, està molt desinformat! que si ens donen atenció veterinària, que si ens cuiden molt bé, bla, bla, bla.

Au va! Quina barra senyor Mataboscos! Potser estarà informat del món del circ i és cert que ens donen menjar; però vostè no en té ni idea de la sensibilitat dels animals!! ni del que necessitem! Que es pensa que als cavalls, “domèstics” clar! no et fot?!, ens agrada convertir-nos en cavallets de fira?! Cal fer-nos patir d’aquesta manera? podent-t’ho evitar… El mateix ho dic per temes que involucrin altres animals.

Nuevo-espectaculo-ecuestre-en-_54426496384_53389389549_600_396

Em posa dels nervis! A mi i a algunes persones del públic. Especialment a aquella colla de la  fila 12, secció popular, que a la mitja part va intentar anar a posar una reclamació i no van poder! Haurien d’haver anat a “liar-la” amb el Mataboscos i els organitzadors!! Es veu que en aquest circ no hi havíem d’actuar els cavalls. Però els va fallar no se quin número i au! En comptes de posar-hi persones “humanes”, ens hi van posar a nosaltres! Per això aquesta colla es va ben indignar! Era la gota que va fer vessar el vas. A sobre es veu que els Cius, els governadors de Figueres, no van voler aprovar una moció que hagués mig alliberat a la ciutat de circs amb animals. Pobres Figuerenques i Figuerencs! Quina mena de governants que tenen! No se pas com els aguanten…

I per si no fos suficient, els Cius aquests cada any donen 100000 euros públics al festival!! i jo, cavall, em pregunto: cal gastar-se tants i tants diners públics per a un festival privat? On només veuen les funcions els que se les poden pagar? no, no cal! No seria millor un festival una mica més auster? Sense tanta parafernàlia, més mesures de protecció als artistes i aprofitant la infraestructura de la ciutat?, per exemple el teatre Jardí… Que queda menys “pijo”? Iiiiiiaaaaaa!! quiiiina pena! Però a mi em fa més pena que no destinin aquest 100000 euros a polítiques socials per prevenir i curar de soca-rel les injustícies socials d’aquesta ciutat. O als bombers! que tela també… Vaja, jo només sóc un cavall, ja us ho fareu amb els Cius, Miquels, Mateus i Escuderus! Prou feina tinc amb els genets i els Mataboscos jo!

rambla-esfondrada-figueres-llevantada

Però, com que sóc un cavall intel·ligent i honest, més que molts “humans”, us diré que aquest festival pot millorar si el feu diferent. Radicalment diferent!! Feu-lo al centre, autogestionat i amb un pressupost més auster; no hi destineu gens de caler públic!! aprofiteu i feu funcions al carrer per tal de donar més vida a la ciutat. I així moltes persones veuran circ sense haver de pagar. Serà un festival més socialitzat. Sabeu el que vol dir “humans” aquest concepte? I sense animals! No fa falta dir-ho…oi? El dia en que feu això, aquesta ciutat començarà a ser més justa, més humana, més conscient i una mica menys animal!! jajaja Els cavalls, mentrestant, estem ordint un pla per a deslliurar-nos dels genets russos del circ. No digueu res, en sentireu a parlar! I vosaltres? “Humans” de Figueres… Apreneu-ne dels cavalls! Conxi! Que espereu per a ser lliures també? Seguiu a la colla dels rebels!!

O us penseu que no en teniu de genets a sobre vostre?

https://pantallaabierta.wordpress.com/2015/03/04/encirclats-els-ets-i-els-uts/

detall-cavall

6 responses to “Encirclats? – Memòries indignades d’un cavall “de circ”

 1. Autogestionat i al centre? JAJAJAJAJA Ja saps què vols dir, senyor cavall? Prevenció de riscos al circ? Es ben bé que deus ser del circ d’aquells que, des de l’antisistema, venen a ensenyar a la resta com fer política!

  Autogestionat i al centre… ai deu meu senyor, vaig a dormir amb els deures fets; riure molt

  M'agrada

 2. POSARÉ AL VOSTRE PERFIL TOTA LA PUTA ESTONA LA MERDA QUE FEU DE CENSURA FINS QUE HAGUEU DE TANCAR EL BLOG, QYINAVEEGONYA DE BLOC DE MERDA

  I HO TORNO A DIR, AUTOGESTIONAT I AL CRNTRE, QUI HA ESCRIT AIXO TE DOS ANYS MENTALS

  M'agrada

 3. Benvolguts usuaris i companys dels ets i els uts: gràcies novament per expressar la vostra opinió. Com a membre d’aquest bloc veig que hi ha gran disparitat d’opinions, fins i tot entre tots els bloggers que formem Pantalla Abierta. En aquest sentit, us volem encoratjar a també celebrar com la varietat d’opinions genera debats, que considerem que són claus si es nodreixen de respecte. Salutacions!

  M'agrada

 4. Retroenllaç: La Cinquena Estació | Pantalla Abierta·

 5. Retroenllaç: Rebel·lió a la carpa | Pantalla Abierta·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s