Multitasques

Rahsan Roland Kirk puja a l’escenari. Com de costum en ell, no és només amb un instrument com delectarà el públic avui. Roland Kirk porta penjades trompetes, flautes, xiulets, un clarinet,  una harmònica i un saxofon. Tot i la seva ceguera és capaç tocar-los tots i fins al punt de fer-ho de manera simultània. Rahsaan, com el coneixien, podria ser considerat com un virtuós multitasques. Però no ens estem convertint tots en multitasques?

L’estudiant agafa el mòbil i contesta un missatge. Això mentre escolta una cançó que ja feia estona que buscava. De sobte s’adona que hi ha una notícia al diari que li crida l’atenció, així que amb la mà que queda lliure passa pàgines fins a trobar-la. És llavors quan es troba amb el mòbil a una mà, el diari i la pàgina que volia llegir en l’altre i per últim les oïdes ocupades escoltant aquella cançó que portava estona desitjant. Segueix convençut, tot i no qüestionar-s’ho, que tot és possible,  fins i tot aprovar l’examen de dimarts.

No et quedis palplantat esperant que la màquina acabi de polir la peça! Aprofita per netejar la que ja has polit abans! Passa’t 8 hores així, no afluixis, si ho fas, serà un altre el que ocuparà el teu lloc. Acaba la teva jornada l’aboral, oblida aquests patrons multitasca i agafa el cotxe. Vés a Ioga, al gimnàs o fes respiracions. Pren una pastilla o si ets més partidari de remeis alternatius, fes-te una infusió relaxant. Recorda al teu fill o filla que té feina. Alimentat, i si tens sort, agafa el son.

S’acaba la teva vida laboral. De 40 hores setmanals i un ritme frenètic a 0 en poc temps. Ara sí que sí. Com seràs capaç de passar de fer 2, 3, 4 coses a la vegada a tenir tot el dia per fer-ne, amb sort, una? Primer fes memòria, indaga en què és el que et mou. Fes col·lecció de segells, visita obres o fes maquetes si el pols t’ho permet. També pots discutir amb la flequera pels cèntims de més que ara val la barra de pa, quan aquesta, tindrà poc o res a veure amb l’increment. Ja hauràs trencat la monotonia i passat 30 minuts d’un avorrit dimarts al matí.

Ja no és només Roland Kirk l’individu capaç de fer més d’una cosa a la vegada. Deixo anar el cafè, penjo la trucada i apago la música, és hora de centrar-me en el que estava fent, acabar aquest article.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s