Figueres vol un barri vell que moli, a l’estil Gironí

Girona mola. Per motius laborals des de fa vora un mes tinc el plaer de viure-hi. Una muralla més que mil·lenària i un dels barris jueus més ben conservats d’Espanya. El centre, una zona viva capaç de combinar diversos usos i a més a més trobar-se dinamitzat durant una àmplia franja horària. Girona mola tant que va aconseguir l’atenció de la cadena americana HBO i convertir-se fa uns mesos en l’escenari de la gravació de la sèrie Game of Thrones. De moment només ha sortit a la llum el tràiler del qual destaquen unes espectaculars imatges de les escales de la catedral de la ciutat i unes altres d’un dels carrers propers, escenaris que de ben segur que van motivar a escollir aquesta ciutat catalana com a seu de la gravació.

Mentrestant a Figueres l’equip de govern reprendrà el Pla de Barris del centre històric de la ciutat. L’objectiu d’aquesta fase és reformar el carrer de la Jonquera en un barri vell a l’estil gironí. Dotar-lo no només de carrers amables sinó que la gent hi visqui i que hi hagi establiments comercials. Aquest pla es va iniciar el 2012 i és el que ha permès rehabilitar la plaça de les patates entre d’altres. Es treballa en tenir-ho enllestit el 2018.

jonquera

Fa cosa d’una setmana vaig començar a mirar la sèrie The Wire, considerat un dels millors drames televisius de la història. Aquesta, una producció del mateix canal de televisió per cable, pretén mostrar com les institucions tenen un efecte en els individus ja siguin camells, polítics, policies, jutges, advocats o prostitutes. És a través de la visió d’agents policials com es mostrarà aquestes i altres facetes de la ciutat. En el seu capítol pilot es pot veure com en uns carrers de la ciutat de Baltimore, lloc on es troba ambientada, joves afroamericans reunits en una plaça s’organitzen en diversos nivells jeràrquics per tal de traficar amb drogues.

Tenint en compte el passat del carrer de la Jonquera de Figueres i l’afany de la junta de govern de la ciutat per assemblar-se a la capital de la nostra província caldrà estar atents a l’evolució. No fos cas que s’acabin interessant per gravar també una sèrie a Figueres, atrets en aquest cas per quelcom diferent a l’estètica dels carrers.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s