Adrià Puntí a Girona: bon cop de mall

Per fi s’obre el teló. Venècia, “Flor d’un dia, a flash in the pan” a la pantalla. Poll ressuscitat pica més que cap, diuen. El que fou un (d’una lletra seva) “soldà de gleva”, que va destarotar Bibiana Ballbè i a qui els saltencs volien que li duri-duri la bona sort, es va perdre al taller buscant la clau. I girava el taller. I a Picap no li deixaven fer el cop de martell. Sota una col? No ho penseu pas. Incompletament, ens mostrà amb el cor emigrant que alguna cosa es movia. I ho va fer palès a l’Auditori de Girona. Allà buscava el tornavís.

Qui l’ha vist? On collons és, el tornavís? Llamp que el partís”.

hdr

Ahir el va trobar. Un camarada d’escenari l’hi va donar. “Ara em falten els cargols que m’han caigut del cap”. El teatre de la ciutat que mola, que des del 98 no sentia els càntics de l’enorgullit fill de Narcís Puntí. A qui va dedicada aquesta clau que els novells no troben mai. Potser era això el que li havia faltat a l’Adrià: plegar de buscar la clau.

Cop de martell, me la passo per la pixa a preu de cost!”

Una reestrena a l’Strenes. Jeu (en un sofà). Un ataleiat públic en un instant on tot començava sota un “cel rogenc, groguenc, punyent”. La prova del nou. Dues dones petonejaren el fill de presons, la segona d’elles a la cúspide d’Ull per ull. La font del gat. Una banda que fins cap a mig concert s’ho prengué com un assaig. Maria. L’Adrià se n’anà de l’escenari sense cap lliri a la mà i reapareixé a la platea. Esperit. Del piano a les guitarres, de les guitarres al piano. . Girona es rendí. Umpa-pah. El telèfon sonà diverses vegades, però en Puntí mai pogué respondre. Enclusa i un cop de mall.

IMG_20160409_220817

No heu trobat el tornavís, encara? L’11 de juny el podeu trobar a La Mirona. Merda al gec! I esbrinem qui és ara el boig del telèfon…: nosaltres.

Anuncis

2 responses to “Adrià Puntí a Girona: bon cop de mall

  1. Retroenllaç: Adrià Puntí a Girona: bon cop de mall | Notícies Puntí·

  2. Retroenllaç: Adrià Puntí a la Mirona: l’esperat retorn a casa d’un fill de presons | Oriol Abulí·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s