Figueres, una ciutat millor

L’escenari literari i cultural figuerenc està de celebració. Durant els darrers mesos, el municipi s’ha vist enriquit gràcies a l’obertura de dues llibreries noves que es sumen a les ja establides. Juntes prometen un conjunt de projectes i iniciatives que la ciutat de ben segur agrairà.

Llibres Low Cost.

Cinema i Fotografia. Ciència ficció. Poesia. Novetats. Narrativa. Cuina. Infantil. Art. Il·lustració. Clàssics. Servei per encàrrec i altres.

A mesura que hom s’enfonsa en les profunditats d’un plàcid local i es perd en les seves variades seccions, veurà com dos amigables individus l’atendran amb una gràcia especial i genuïna. Porten uns temps involucrant-se en projectes de solidaritat i actes no lucratius. Les activitats que s’hi realitzen són infinites: presentacions de llibres, conferències i xerrades, debats, etc. També els trobareu a Ràdio Vilafant fent un programa de difusió literària.

S’han consolidat com el local “a passar obligatòriament” per qualsevol lector o cultureta figuerenc. El temps ens ha deixat clara una cosa: la Low Cost és moltíssim més que una llibreria.

IMG_1802

C/ Méndez Núñez, 8. Figueres

972 962579

http://llibreslowcost.com

La Bookman.

Novetats. Infantil. Novel·la negra. Fantasia. Juvenil. Ciència Ficció. Novel·la gràfica. Còmic. Manga. Animació. Il·lustració. Llibres per encàrrec.

El fet d’entrar ja resulta tot una experiència ascètica. L’atmosfera de La Bookman és especial: la marca del cadàver resseguit al terra així ho demostra. L’orgullosa màquina d’escriure postrada a la secció negra ho ratifica. La varietat estilística és el dogma d’aquest inèdit local que assegura hores i hores de lectura. A més, ja ens han anunciat la venda de samarretes i altres articles, així com tallers i conferències. Han començat altrament una campanya de micromecenatge a través de TotSuma.cat on agrairan qualsevol mena de contribució.

IMG_1797.JPG

Segons els llibreters,  adopta com a concepte de llibreria un espai dinamitzador i d’intercanvi cultural. Ens mantindran al corrent de les activitats que s’hi realitzaran. Mola, eh?

IMG_1794

C/ Sant Llàtzer, 17. Figueres

872 503661

http://bookman.cat/

Llibreria Edison.

Novetats. Infantil. De butxaca. Poesia i vers. Juvenil. Literatura clàssica. Assaig. En català. Servei per encàrrec.

És una setmana més nova que La Bookman. Tanmateix, i ho vam comprovar amb un gran ambient en la inauguració de la llibreria, aquesta ofereix una heterogènia varietat de llibres, passant per clàssics entre les seves prestatgeries amb destacats inclosos i hi exposa a la part més central de la llibreria les novetats literàries que van apareixent. Ens van confirmar que la fita era inaugurar abans de Sant Jordi, i gràcies a una intensa col·laboració han pogut complir aquest objectiu. El nom no podem deixar de celebrar-lo, ja que té aquest aire simbòlic. No vam poder evitar suggerir-los afegir alguna fotografia de la Sala Edison en algun racó del local, amb el que es van veure receptius. Un altre atractiu de la llibreria és un primer pis on de ben segur s’hi presentaran molts llibres.

IMG_1791

C/ Sant Pau, 11. Figueres

647 831788

NOTA FINAL:

Tampoc podem oblidar que ben a prop de la Llibreria Edison hi ha la cafeteria-llibreria La Pau. El local ja parla per si sol, i com bé diuen ells mateixos, a més dels llibres hi ha el valor afegit d’”altres tresors per l’ànima”. I no acabarem sense deixar d’anomenar la biblioteca municipal. No s’ha de comprar per llegir. Ens atreviríem a dir que la biblioteca és un dels pulmons de Figueres, per on hi hauria de passar encara més gent. I si no et pots permetre un llibre en determinat moment, sempre pots aprofitar per sol·licitar una desiderata. Ja ho veieu, escriptors, llibreters i lectors podem presumir. Només cal deixar-se emportar per un hàbit tant sa com és la lectura.

Els tres negocis estaran presents a la diada de Sant Jordi. Si els veieu i els reconeixeu no teniu excusa per no aturar-vos-hi i, com Figueres, fer-vos un xic millor.

Uri i Agus.

Fotografia d’Agus Izquierdo. Foto de portada: Llibreria Low-Cost.
Anuncis

One response to “Figueres, una ciutat millor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s