Quines són les conseqüències del descobriment de tantes plantacions de marihuana a l’Empordà?

Caminava carrer Peralada avall quan de sobte una olor fresca em penetrà les fosses nasals. Al vell mig del carrer i esquivant cotxes, tres nois corrents. Amb una mà subjectaven els seus respectius tests; amb l’altra extremitat, agafaven amb força la tija de la planta que cadascú portava en braços. Fulles, brots i flaire, molta flaire, conformaven una estela gens discreta. Mentrestant tots tres individus, amb plantes més altes que ells a les mans, corrien cames ajudeu-me carrer avall. Llavors jo tenia vora 13 anys i no acabava d’entendre què estava passant. Amb el transcurs dels anys i amb l’ajuda de titulars com els que llegireu tot seguit, vaig començar a entendre què hi havia darrere d’aquella inoblidable escena. Però era conscient de quines eren les conseqüències d’aquells actes?

“Deu detinguts per cultivar 1238 plantes de marihuana” l’abril del 2016, “Tres detinguts i més de dues mil plantes comissades a l’Alt Empordà” el maig d’aquest mateix any. “Detenen 6 persones i comissen més de 1500 plantes de Marihuana a l’Alt Empordà, Montsià i Tarragonès” l’octubre del 2014. “Intervingudes 1700 plantes de marihuana en una masia empordanesa l’any 2011”. Com podem veure, no són casos aïllats els protagonitzats per cultivadors enxampats per les autoritats. Fins al punt de trobar titulars com el següent: “Nova plantació de marihuana descoberta a l’Alt Empordà“. Com si això de trobar plantacions de marihuana s’hagués convertit en una rutina en les nostres terres.

Detenci— d'un jove

Detenció d’un jove per cultiu de marihuana. La Bisbal d’Empordˆ. 09/09/10.FOTO:JORDI RIBOT/CLICK ART FOTO

Aquell mateix diari, destacava que la quantitat de marihuana comissada durant l’any 2013 ascendia a unes 11.000 plantes, el pes de les quals arribava a les 2 tones. A causa d’aquestes quantitats astronòmiques la comissaria dels Mossos d’Esquadra ja no dóna l’abast per emmagatzemar el material que es comissa a la zona. A conseqüència d’aquesta saturació, el cos policial, va haver d’habilitar, segons aquest diari, l’aparcament de la comissaria. Així doncs, a falta d’espai dins els magatzems destinats a resguardar tota substància confiscada, l’aparcament, és ara on conviuen tant cotxes policials com material per a cultivar aquesta droga. No puc evitar imaginar-me escenes on policies han de fer-se camí entre ventiladors, focus, làmpades, termòstats i tubs d’aire per tal de poder arribar a obrir la porta del vehicle abans d’una sortida. Qui sap si una sortida en el marc d’una altra operació antidroga que els portarà a enxampar una altra plantació i a comissar encara més material. Sense dubte una altra escena digne de presenciar.

Anuncis

2 responses to “Quines són les conseqüències del descobriment de tantes plantacions de marihuana a l’Empordà?

    • En primer lloc gràcies per comentar i participar en aquest blog. Pel que fa la “meva preocupació ” en cap moment ha estat mencionada en l’escrit i tampoc era la intenció. De totes maneres ets lliure de deduir el que creguis de qualsevol text.

      Salut

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s