Viatge de contradiccions

T’obrirà la ment, et farà una persona més tolerant i respectuosa, et coneixeràs a tu mateix, a altres persones i milloraràs les teves habilitats socials, augmentaràs la teva capacitat d’improvisar i quan comencis no podràs parar. Raó no falta, viatjar et pot aportar aquests i moltes altres aptituds. Però què hi ha al darrere del fet de traslladar-se a un indret desconegut fora del nostre confort?

Molts cops marxem per presenciar diferències, adaptar-nos-hi i viure-hi immersos; per un cop a casa, entre d’altres, valorar la nostra capacitat d’adaptació. Però com és que tot sovint no som capaços d’acceptar altres maneres de fer quan l’objectiu, al cap i a la fi, és alterar les nostres costums. Com és que tot i verbalitzar que això és el que volíem abans de marxar, ara un cop en context, hi ha una força que ens arrossega cap a actuar de la mateixa manera que ho fem a casa. Perquè no gosem prendre un mínim pas per provar un menjar nou, comprar productes diferents en un indret distint, relacionar-nos o entendre com es relacionen per formar part de les interaccions.

No es pot negar que les costums arrelades en la nostra psique no poden desaparèixer un dia per l’altre, però som conscients que molt cops seguim els mateixos patrons acompanyats de la mateixa gent que a casa i que ens manca la força de voluntat per tal de fer aquestes petites ruptures?

descarga

Un cop tornem què expliquem als nostres propers? que l’experiència ens ha obert la ment, que ara som persones més tolerants i respectuoses, que ens coneixem més a nosaltres mateixos, als altres i que hem millorat les teves habilitats socials, que hem millorat la nostra capacitat d’improvisar i que ja no podem parar, i que tot això és gràcies a la immersió que hem dut a terme. Que les hem vist, acceptat, entès i ens hi hem sabut adaptar. O bé els diem això simplement perquè és el que es diu en aquestes situacions i generem així una altre de les enormes contradiccions que ens configuren?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s