Vols evitar la destrucció de l’Empordà? Doncs fes-te soci d’IAEDEN-Salvem l’Empordà

Quan l’any 1987 vaig canviar la meva residència a Barcelona per l’Empordà una de les primeres coses que vaig fer fou triar una entitat que em permetés identificar-me amb la meva comarca d’adopció. I vaig triar l’entitat ecologista IAEDEN. Doncs sí, fou arribar i moldre. Al cap de tres anys ja m’havien encolomat la coordinació i dinamització de la campanya que va assolir declarar que Cap de Creus fos un parc natural, un compromís al qual li vaig dedicar el millor de mi mateix durant vuit anys.

Amb aquesta fita assolíem també, que la “nostra” comarca fos la que comptés amb un major nombre d’espais naturals protegits.

img_aollerm_20170407-155458_imagenes_lv_terceros_03_salvem_emporda_marina_fluvia-kwaC--656x832@LaVanguardia-Web

Ara, però, que ja em sento tan empordanès com el que més, vull recordar-vos que aquesta entitat ecologista, que ara ja es diu IAEDEN-Salvem l’Empodà, aprofita aquest any la celebració del quinzè aniversari de Salvem l’Empordà, per organitzar una campanya de captació de nous socis, i que inclou una macrofesta a la Rambla el 29 d’abril i una altra als Aiguamolls de l’Empordà, entre altres actes massius.

En aquest sentit m’agradaria que el dia de Sant Jordi aprofitessis per acostar-te a la nostra parada verda i blava que trobaràs a la Rambla de Figueres. Allí et podrem explicar quins són els nostres objectius, així com les fites que ja hem anat assolint amb les nostres campanyes de defensa de la comarca. I no tan sols durant els quinze anys de Salvem, sinó també durant els 37 anys que acaba de complir la IAEDEN.

Però també podràs emplenar la butlleta que et farà socis de l’entitat. D’aquesta manera ens ajudaràs a sobreviure econòmicament.

img_aollerm_20170407-155458_imagenes_lv_terceros_04_salvem_emporda_mat-kwaC--656x492@LaVanguardia-Web

Però la feina no s’acaba aquí. Què hem de fer amb la resta del territori? Urbanitzacions, contaminació dels aqüífers a causa dels purins dels porcs, carreteres, pedreres, línies d’alta tensió, conreus transgènics, pesticides, pesca il·legal… Ja ho veus, la feina no s’acaba mai. I aquesta feina no tan sols costa molt d’esforç per part dels nostres voluntaris, sinó, sobretot, ens costa molts diners.

Cada campanya implica una gran despesa, cada denuncia i cada contenciós administratiu ens costa despeses d’advocats i dels procuradors. I, si el perdem, pagar les costes dels judicis. També tenim un local del qual paguem el lloguer, el telèfon, la llum, i gent alliberada a la qual li hem de pagar un mínim d’hores…

Com creus que ho paguem tot plegat?

Amb les quotes dels nostres 500 socis actuals tan sols cobrim la meitat del nostre pressupost. O sigui que necessitaríem doblar el nombre actual de socis.

Necessitem 500 socis més.

Vols ser tu un d’ells?

Per què no?

img_aollerm_20170407-155457_imagenes_lv_terceros_01_salvem_emporda_presentacio_som_emporda-kwaC-U421523951723OQB-992x558@LaVanguardia-Web

No et demanem que hi dediquis tantes hores com estem dedicant gent com jo mateix (bé, si estàs disposat sempre et rebrem amb els braços oberts), tot i així sempre ens podràs ajudar-nos econòmicament.

Què esperes per fer-ho?

Fes-te soci, aleshores, de la IAEDEN- Salvem l’Empordà.

T’esperem el dia de Sant Jordi a la Rambla de Figueres.

O bé truca’ns pels matins al 619676445.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s